Rožky z mandľovej múky

24. 9. 2025

Dalo by sa povedať, že na vanilkových rožkách nič nie je, veď ich robíme rok čo rok, pretože je to klasika, ale s mandľami získajú šmrnc a úplne inú chuť.

Čo budete na mandľové rožky potrebovať?

  • 280 g hladkej múky
  • 220 g hery
  • 80 g práškového cukru
  • 100 g mandľovej múky (mletých mandlí)
  • práškový a vanilkový cukor na obalenie.

Postup prípravy:

  • Múku s práškovým cukrom preosejeme do misy, pridáme nakrájanú heru, mandľovú múku a vypracujeme hladké cesto.
  • Potom zakryjeme fóliou na potraviny a dáme na hodinku oddýchnuť do chladničky.
  • Potom cesto vyberieme, odtrhávame kúsky a tvarujeme rovnako veľké rožky, ktoré poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Vložíme do rúry predhriatej na 160 °C a pečieme dozlatista zhruba 10 až 12 minút, záleží na type rúry.
  • Hneď, ako rožky vyberieme z rúry, ich ešte horúce obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru.
Vianočné pečivo z mandľovej múky.
Zdroj: juliasalbum.com

Cukroví môže mať mnoho podôb, napríklad guľôčky, pusinky či linecké. Načerpajte inšpiráciu aj na ďalšie druhy z našich receptov na cukrovinky s kokosom.

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.8 / 5 (43 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *