Rožky z vlašských orechov s čokoládovou polevou a kokosom
24. 9. 2025
Kokos k cukrovinkám patrí rovnako ako orechy. A keď spojíte orechy aj kokos do jedného pečiva, je z toho úplne delikátna záležitosť, ktorú budete chcieť znova a znova.
Čo budete potrebovať:
- 140 g hladkej múky
- 90 g namletých vlašských orechov
- 100 g masla
- 40 g práškového cukru
- 1 žĺtok
Na obalenie:
- čokoládová poleva
- strúhaný kokos
Postup:
- Zo základných surovín vypracujte cesto.
- Cesto môžete použiť hneď, ale v chladničke vydrží aj do druhého dňa.
- Tvarujte rožky (ak chcete, môžete použiť aj formičku).
- Rožte dajte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Vložte do rúry predhriatej na 180 stupňov Celzia a pečte 10 až 15 minút.
- Upečené rohlíčky vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
- Nechajte ich na papieri na pečenie a polejte ich čokoládovou polevou.
- Posypte alebo obaľte v kokose a môžete servírovať!

Neberte slovenské vianočné zvyky a tradície na ľahkú váhu! Zvyky spájajú rodinu a Vianocom pridávajú na výnimočnosti. Inšpirujte sa 21 vianočnými tradíciami , ktoré sme pre vás vybrali, a užite si krásny vianočný čas
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta