Sadlové medvedie labky s vlašskými orechmi

24. 9. 2025

Sadlo doplnené do cesta na medvedie labky dodá potrebnú vláčnosť. A po chuťovej stránke sú tiež výborné.

Ingrediencie:

  • 250 g hladkej múky
  • 250 g polohrubej múky
  • 200 g mletých vlašských orechov
  • 200 g cukru múčky
  • 300 g bravčového sadla
  • 3 vajcia
  • 1 vanilkový cukor
  • ½ prášku do pečiva
  • cukor múčka na obalenie

Postup:

  • Zo surovín vypracujeme cesto.
  • Necháme ho 15 minút odpočívať v chlade.
  • Potom plníme vymastené formičky.
  • Pečieme pri 170 °C asi 20 minút.
  • Po upečení vyklopíme a obaľujeme v múčke.
Zdroj: thestoryofface.sk

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.7 / 5 (32 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *