Sadlové polmesiačiky s citrónovou polevou

24. 9. 2025

So sadlom rozhodne ešte nekončíme. Skvelú chuť a vláčnosť dodáva aj ďalšiemu obľúbenému druhu vianočných cukroviniek – polmesiačikom.

V prípade tohto receptu sa môžete rozhodnúť, či urobíte svetlú verziu cesta, tmavú verziu s kakaom alebo kúsok od oboch. Citrónová poleva navrch dodá to pravé svieže zakončenie.

Ingrediencie:

  • 250 g zmäknutého sadla
  • 250 g hrubej múky
  • 250 g cukru múčka
  • 4 bielky
  • prášok do pečiva
  • 4 lyžice kakaa (v prípade tmavej verzie)

Na polevu:

  • 200 g práškového cukru
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 2 lyžice teplej vody

Postup:

  1. Z bielkov ušľahajte tuhý sneh a potom zmiešajte so zvyšnými ingredienciami.
  2. Cesto vylejte na vymastený a vysypaný plech alebo papier na pečenie a dajte piecť na 180 °C zhruba na 20 – 25 minút.
  3. Medzitým si pripravte citrónovú polevu zmiešaním dobre preosiateho práškového cukru s citrónovou šťavou a teplou vodou (nie horúcou).
  4. Upečené cesto nechajte vychladnúť a potom potrite polevou.
  5. Polevu nechajte zatuhnúť na chladnom mieste a potom za pomoci kolieska vykrajujte polmesiačiky jeden za druhým.
Polmesiačiky zo masti s citrónovou polevou
Zdroj: maggianos.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.7 / 5 (31 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *