Sadlové polmesiačiky s citrónovou polevou
24. 9. 2025
So sadlom rozhodne ešte nekončíme. Skvelú chuť a vláčnosť dodáva aj ďalšiemu obľúbenému druhu vianočných cukroviniek – polmesiačikom.
V prípade tohto receptu sa môžete rozhodnúť, či urobíte svetlú verziu cesta, tmavú verziu s kakaom alebo kúsok od oboch. Citrónová poleva navrch dodá to pravé svieže zakončenie.
Ingrediencie:
- 250 g zmäknutého sadla
- 250 g hrubej múky
- 250 g cukru múčka
- 4 bielky
- prášok do pečiva
- 4 lyžice kakaa (v prípade tmavej verzie)
Na polevu:
- 200 g práškového cukru
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 2 lyžice teplej vody
Postup:
- Z bielkov ušľahajte tuhý sneh a potom zmiešajte so zvyšnými ingredienciami.
- Cesto vylejte na vymastený a vysypaný plech alebo papier na pečenie a dajte piecť na 180 °C zhruba na 20 – 25 minút.
- Medzitým si pripravte citrónovú polevu zmiešaním dobre preosiateho práškového cukru s citrónovou šťavou a teplou vodou (nie horúcou).
- Upečené cesto nechajte vychladnúť a potom potrite polevou.
- Polevu nechajte zatuhnúť na chladnom mieste a potom za pomoci kolieska vykrajujte polmesiačiky jeden za druhým.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta