Škoricové pusinky plnené maslovým krémom s vaječným likérom
24. 9. 2025
Dokonale krehké škoricové pusinky naplňte luxusným maslovým krémom s vaječným likérom a rumovým extraktom a získate to najlahodnejšie pečivo, aké ste kedy mali. To vám garantujeme!
Čo budete potrebovať
Na pusinky:
- 6 lyžíc tekutých vaječných bielkov izbovej teploty
- 1/2 šálky trstinového cukru
- 1/2 lyžičky + 1/8 lyžičky vínneho kameňa
- 1/2 lyžičky škorice
- potravinárske farbivo podľa výberu (voliteľne)
Na krém:
- 1 šálka masla
- 3 šálky práškového cukru
- 1/4 šálky vaječného likéru
- 1 lyžička rumového extraktu
Postup
- Rúru predhrejte na 110 stupňov Celzia.
- Dajte bielky do misy a šľahajte elektrickým šľahačom na vysoký výkon, kým nespenia.
- Pridajte trstinový cukor a škoricu a šľahajte na 1 minútu.
- Pridajte vínny kameň a voliteľné potravinárske farbivo.
- Šľahajte, kým sa nevytvoria tuhé vrcholy.
- Zmes naneste do cukrárskeho vrecka a nanášajte pusinky na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečte 2 a 1/2 hodiny, potom rúru vypnite (neotvárajte dvierka) a nechajte pusinky 6-8 hodín odležať a sušiť.
- Pripravte si krém.
- Do veľkej misy (alebo do misy stolného mixéra) pridajte maslo a cukor.
- Šľahajte 2-3 minúty.
- Pridajte vaječný likér a rumový extrakt.
- Šľahajte na najvyšší stupeň 5-6 minút.
- Krém dajte do cukrárskeho vrecka.
- Jemne zložte pusinky z papiera na pečenie a na zadnú stranu polovice pusiniek naneste maslový krém.
- Priklopte zvyšnými pusinkami.
- Dobrú chuť!

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta