Sladké domáce oblátky a trubičky
24. 9. 2025
Na tento recept budete ideálne potrebovať oblátkovač, vďaka ktorému si uľahčíte prácu a budete mať oblátky krásne tenké.
Čo budete potrebovať
- 15 g rozpusteného masla
- 1 vajce
- 30 g kryštálového cukru
- 1 balenie vanilkového cukru
- 150 ml plnotučného mlieka
- 2 lyžice medu
- 300 g hladkej múky
- včelí vosk podľa potreby
Postup
- V miske zmiešajte dohladka maslo, vajcia, kryštálový a vanilkový cukor, 450 ml vody, mlieko a med.
- Za stáleho miešania potom postupne pridávajte múku.
- Hotové cesto nechajte odstáť v chladničke, ideálne 24 hodín.
- Druhý deň rozohrejte oblátkovač a potrite včelím voskom.
- Cesto nalejte do stredu oblátkovača, zatvorte ho a pečte približne 30-35 sekúnd.
- Upečenú oblátku vyberte na tanier a tento postup opakujte s polovicou cesta.
- Z druhej polovice cesta budeme tvoriť trubičky.
- Postup je rovnaký, akurát upečenú oblátku ešte teplú zrolujte do role za pomoci rukoväte varešky.
- Tento postup opakujte, kým nespotrebujete všetko cesto.
- Hotové oblátky a trubičky podávajte s medom a cesnakom.

Máme pre vás tiež recenziu adventných kalendárov pre deti , z ktorých ich nebudú bolieť zuby. Sú plné hračiek a skvele im tak skrátia čas čakania na Štedrý večer.
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta