Šľahačkové marokánky s mandľami a vlašskými orechmi
24. 9. 2025
Vďaka obsiahnutej šľahačke sú tieto florentínky nielen chutné, ale aj vláčne.
Ingrediencie:
- 125 ml smotany na šľahanie
- 80 gramov cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 10 g hladkej múky
- 40 g nasekaných mandlí
- 40 g nasekaných vlašských orechov
- 80 g kandizovanej pomarančovej kôry
- čokoládová poleva
Postup:
- Do hrnca si dáme smotanu, cukor, vanilkový cukor a múku.
- Varíme za stáleho miešania, kým sa nevytvorí konzistencia pudingu.
- Potom pridáme kandovanú kôru a orechy a ihneď odstavíme.
- Cesto necháme vychladnúť.
- Potom z cesta vytvarujeme menšie hrudky.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 10 minút.
- Po vychladení máčame spodnú časť florentínek v čokoláde.

Radi by ste si urobili Vianoce v zdravom štýle? Pozrite sa na zdravé recepty z fíg.
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta