Šľahačkové pečivo s orechmi
24. 9. 2025
Ak budete mať toto pečivo na stole, môžete si byť istí, že si ho hostia nielen všimnú, ale tiež, že im bude chutiť.
Vyskúšajte recept plný orechov, šľahačky a skvelej čokolády!
Ingrediencie
Cesto:
- ½ šálky masla (v izbovej teplote)
- ⅔ šálky cukru
- 1 vajce (žĺtok oddeľte od bielka)
- 2 lyžice mlieka
- 1 lyžička vanilky
- 1 šálka múky
- ⅓ šálky kakaového prášku
- ½ lyžičky soli
- 1 šálka kešu orechov (nasekaných)
Poleva:
- ¾ šálky práškového cukru
- 1 a ½ lyžice masla (v izbovej teplote)
- 1 lyžica mlieka
- ½ lyžičky vanilky
- 1 tabuľka mliečnej čokolády
- ½ šálky 33% smotany na šľahanie
Postup
- Maslo a cukor zmiešajte dohromady. Pridajte vaječný žĺtok, mlieko a vanilku. Všetko miešajte, kým sa všetko neprepojí.
- V druhej miske zmiešajte múku, kakao a soľ a pridajte všetko z prvej misky. Poriadne zamiešajte a vložte na 1 hodinu do chladničky.
- Zatiaľ čo sa zmes chladí, pripravte si krém.
- Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu a odstavte. Do rozpustenej čokolády pridajte všetky zvyšné ingrediencie na polevu a vyšľahajte hladký krém.
- Vyberte cesto z chladničky a vytvorte z neho malé guličky s priemerom asi 1,5 cm. Takto pripravené guličky umiestnite na plech, vyložený papierom na pečenie.
- Každú guľôčku potrite snehom z vyšľahaného bielka a posypte kešu orechmi.
- Následne pečte na 180 °C, po dobu 10–12 minút.
- Akonáhle je pečivo upečené, nechajte ho asi 5 minút vychladnúť.
- Pripravenú polevu vlejte do cukrárskeho vrecka na zdobenie a na každé pečivo dajte do jeho stredu, malú slzičku zmesi.
- Nechajte vychladnúť a podávajte.
- Vianočné pečivo zo šľahačky môžete uchovávať vo vzduchotesnej nádobe po dobu až 5 dní.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta