Slávnostný kapor na modro na vianočný stôl

24. 9. 2025

Aj varený kapor môže veľmi príjemne potešiť. A to nielen, keď hľadáte diétnu verziu.

Ingrediencie:

  • 4 podkovy z kapra
  • 100 g petržlenu
  • 200 g mrkvy
  • 100 g zeleru
  • 1 cibuľa
  • 2 guličky nového korenia
  • 2 guličky čierneho korenia
  • 100 ml bieleho vína
  • 60 ml jablčného octu
  • šťava z 1 citróna
  • soľ

Postup:

  • Koreňovú zeleninu si nakrájame na rezančeky, rovnako tak aj cibuľu.
  • Dáme do hrnca spolu s cca 600 ml vody, korením, soľou, vínom, octom a citrónom a dáme variť.
  • Po 10 minútach varenia pridáme kaprie podkovy a varíme ďalších 15 minút.
  • Kapra servírujeme spolu so zeleninou.
Zdroj: dobruchut.aktuality.sk

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.4 / 5 (40 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *