Snehové gule plnené čokoládou
24. 9. 2025
Vianočné cukrovinky nemusia byť plnené krémom, stačí aj obyčajná čokoláda.
Budete potrebovať:
- 115 g masla
- 30 g cukru
- 5 ml vanilkového extraktu
- trochu soli
- 125 g hladkej múky
- 100 g pekanových orechov
- 120 g čokolády
- 120 g cukru múčka
Postup prípravy:
- Zo všetkého najskôr si čokoládu spolu s pekanovými orechmi najemno postrúhajte alebo pomeľte.
- Vo veľkej miske zmiešajte maslo izbovej teploty spolu s cukrom, aby vznikla ľahká krémová hmota.
- Pridajte soľ a vanilkový extrakt a pokračujte v miešaní až do doby, kým sa spoja.
- Začnite postupne pridávať múku spolu s orieškami.
- Z celej zmesi vytvorte tuhé cesto, ktoré vložte na 30 minút do chladničky.
- Medzitým si predhrejte rúru na 180 stupňov a plechy vyložte papierom na pečenie.
- Vezmite si kúsok cesta, do ktorého vložte kúsok čokolády a zabaľte tak, aby čokoláda bola vo vnútri.
- Cukrovinky pokladajte na plech a pečte pri teplote 180 stupňov asi 12-13 minút.
- Akonáhle sú bochníky hotové, nechajte ich asi 5 minút vychladnúť.
- Do misky nasypte pol šálky cukru múčka a v ňom bochníčky obaľte.
- Nakoniec ich nechajte úplne vychladnúť a potom ich uložte na chladné a tmavé miesto.

Už sa tešíte na tácku plnú vianočných cukroviniek? Alebo dáte prednosť cukrovinkám, ktoré nie sú tak sladké – napríklad receptu na škvarkové vianočné cukrovinky?
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta