Snehové pusinky plnené škoricovou šľahačkou

24. 9. 2025

Lahodné pusinky s trstinovým cukrom plnené ľahučkým šľahačkovým krémom so škoricou a pokvapkané rozpustenou čokoládou si vás získajú hneď počas prvého ochutnania. Neveríte? Presvedčte sa sami!

Čo budete potrebovať

  • 2 vaječné bielky
  • 65 g svetlého trstinového cukru
  • 50 g práškového cukru
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • ¼ lyžičky mletej škorice
  • 50 g horkej čokolády, nasekané (voliteľne)

Postup

  • Predhrejte rúru na 110°C.
  • Veľký plech vyložte papierom na pečenie.
  • Bielky šľahajte elektrickým šľahačom vo veľkej mise, kým nie sú tuhé a misu je možné otočiť dnom nahor bez toho, aby sa bielky pohli.
  • V miske zmiešajte 50 g trstinového cukru s práškovým cukrom a potom postupne po lyžičkách zašľahajte do bielkov.
  • Pokračujte v šľahaní ďalšie 1–2 minúty, pokiaľ nebude zmes veľmi hustá a lesklá.
  • Pomocou dvoch dezertných lyžičiek naberajte pusinky do úhľadného oválu a opatrne ich prenášajte na plech.
  • Pokračujte, kým nebudete mať na plechu všetky pusinky.
  • Pusinky pečte 1 až 1 a ¼ hodiny, alebo pokiaľ ich nemožno ľahko zložiť z papiera na pečenie.
  • Nechajte vychladnúť.
  • Smotanu na šľahanie nalejte do misy, pridajte zvyšný trstinový cukor a škoricu a šľahajte, kým sa v zmesi nevytvoria jemné viery.
  • Pusinky potom touto šľahačkovou zmesou zlepujte k sebe.
  • Pokiaľ používate čokoládu, dajte ju do žiaruvzdornej misy nad hrniec s takmer vriacou vodou a miešajte, kým sa nerozpustí.
  • Pusinky pokvapkajte čokoládou a môžete maškrtiť!
Pusinky s trstinovým cukrom plnené šľahačkovým krémom so škoricou a pokvapkané rozpustenou čokoládou na servírovacej tácke.
www.dairydiarychat.co.uk

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.2 / 5 (29 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *