Šošovicová polievka s vínnou klobásou

24. 9. 2025

Suroviny:

  • 2 polievkové lyžice sadla
  • 100 g vínnej klobásy
  • 35 g zeleru
  • 30 g mrkvy
  • 35 g petržlenu
  • 2 cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 polievková lyžica paradajkového pretlaku
  • 2 bobkové listy
  • 2 polievkové lyžice mletej papriky
  • 100 g šošovice
  • 1 l hydinového vývaru
  • 2 polievkové lyžice masla
  • 2 polievkové lyžice hladkej múky
  • soľ
  • korenie
  • listová petržlen na ozdobu

Postup:

  1. Šošovicu zalejte vodou tak, aby bola ponorená a nechajte ju 2 hodiny odstáť.
  2. Na rozpustenom sadle orestujete nakrájanú klobásu, ďalej pridajte na kúsky nakrájanú mrkvu, zeler a petržlen, najemno nasekanú cibuľu, cesnak a restujte na strednom plameni 5-10 minút.
  3. Zmes dochutíte paradajkovým pretlakom, bobkovým listom a mletou paprikou.
  4. Krátko orestujte a pridajte namočenú šošovicu, podlejte vývarom a varte 15-20 minút.
  5. Pripravte si maslovú zápražku a pred koncom polievku zahustite.
  6. Hotovú polievku osoľte a okoreňte.
  7. Pri podávaní ju môžete ozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou a podávať s krajcom chleba.
  8. Dobrú chuť!
Šošovicová polievka s klobásou v miske
Zdroj: simplyrecipes.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.5 / 5 (40 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *