Špaldové pečivo s kokosovým krémom

24. 9. 2025

Tiež každý rok hľadáte nejaké nové vianočné recepty?

Vyskúšajte netradičné linecké pečivo zo špaldovej múky, ktorého chuť podčiarkuje kokosový krém s kakaom.

Budete potrebovať:

  • 300 g celozrnnej špaldovej múky
  • 200 g masla
  • 80 g ryžového sirupu
  • 20 g kakaa
  • citrónovú kôru

Krém:

  • 200 ml kokosového krému
  • 30 g mandľovej múčky
  • 15 g kakaa
  • 2 lyžice javorového sirupu

Postup prípravy:

  • Najskôr preosejte špaldovú múku spolu s kakaom.
  • Potom pridajte ryžový sirup, lyžičku citrónovej kôry a zmäknuté maslo – najlepšie pri izbovej teplote.
  • Vytvorte tuhšie cesto – nehnetajte cesto veľmi dlho.
  • Hotové cesto zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte aspoň 3 hodiny odpočinúť v chladničke.
  • Medzitým si pripravte krém.
  • Kokosový krém otvorte a vyberte tuhú časť.
  • Pridajte kakao, sirup a utrite.
  • Neskôr vmiešajte mandľovú múčku – na jemno pomleté mandle.
  • Hotový krém vložte do chladničky.
  • Cesto rozdeľte na niekoľko častí a z každej časti vyvaľkajte plát hrubý asi 3 milimetre.
  • Vykrajujte tvary, ktoré pokladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Nezabúdajte na horný diel cukroviniek – vykrojte koliesko, aby vynikol krém (rovnako ako u klasických lineckých cukroviniek s džemom).
  • Plech vložte do vopred vyhriatej rúry a pečte pri teplote 160 stupňov asi 10 – 15 minút.
  • Upečené linecké pečivo nechajte vychladnúť a kúsky k sebe zlepte krémom.
  • Hotové pečivo skladujte v chladničke.
Zdroj foto: https://thespicetrn.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.5 / 5 (28 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *