Svätomartinské rožky nekysnuté s tvarohom a orechmi

24. 9. 2025

Okrem šľahačky alebo kyslej smotany môžete na odľahčenie a zvláčnenie pridať do cesta aj tvaroh. V tom prípade vás určite poteší tento hrnčekový recept.

Ingrediencie:

  • 300 g hladkej múky
  • 250 g tvarohu
  • 60 g cukru
  • 1 vajce + 1 bielok
  • 4 PL rastlinného oleja
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • práškový cukor na posypanie

Orechová náplň

  • 220 g mletých vlašských orechov
  • 130 g cukru múčka
  • 1 bielok
  • 1-2 PL rumu
  • 1 čajová lyžička škorice

Postup:

  1. Najprv si pripravte orechovú plnku.
  2. V mise zmiešajte mleté orechy a práškový cukor, potom pridajte bielok, rum a škoricu.
  3. Následne v inej mise zmiešajte preosiatu múku s cukrom a práškom do pečiva.
  4. Pridajte tvaroh, vajcia a olej.
  5. Dôkladne premiešajte a vypracujte do podoby cesta.
  6. Následne cesto rozdeľte na dve rovnako veľké časti.
  7. Každú časť potom rozvaľkajte na kruh s hrúbkou asi 4 mm a rozdeľte na osem výsečí.
  8. Do každého trojuholníka vložte lyžicu alebo dve orechovej náplne.
  9. Zaviňte do podoby rožka.
  10. Martinské rožteky odkladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
  11. Predhrejte si rúru na 170 °C.
  12. Rožky potrite bielkom a pečte dozlatista 25-30 minút.
  13. Ešte teplé posypte práškovým cukrom.
zdroj: thespruceeats.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.8 / 5 (27 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *