Švédske ražné pečivo

24. 9. 2025

Tieto jednoduché sušienky z ražnej múky a syra Philadelphia nie sú presladené, takže potešia aj tých, ktorí dvakrát neholdujú presladeným cukrovinkám. Navyše na ne nepotrebujete veľa ingrediencií.

Čo budete potrebovať

  • 1 šálka ražnej múky
  • 1 šálka pšeničnej celozrnnej múky
  • 1/2 lyžičky jemnej morskej soli
  • 1/2 šálky syra Philadelphia izbovej teploty
  • 1/2 šálky masla izbovej teploty
  • 1/2 šálky jemného trstinového cukru, preosiateho
  • perlový cukor na posypanie
  • práškový cukor na posypanie

Postup

  • Vyložte pár plechov papierom na pečenie.
  • V stredne veľkej mise zmiešajte obe múky a soľ.
  • Dajte bokom.
  • V elektrickom mixéri (alebo ručne) šľahajte syr Philadelphia, kým nebude svetlý a nadýchaný.
  • Pridajte maslo a šľahajte, kým sa oboje dobre nespoja.
  • Vmiešajte trstinový cukor a šľahajte, kým sa dobre nezapracuje.
  • Pridajte múčnu zmes do maslovej zmesi a šľahajte len tak dlho, aby všetko spojilo.
  • Cesto vyklopte na pult a raz alebo dvakrát prehneďte.
  • Vytvarujte guľu, sploštite, zabaľte do potravinárskej fólie a dajte do chladničky vychladiť.
  • Zahrejte rúru na 175 ° C a umiestnite rošty do hornej a spodnej tretiny.
  • Cesto rozvaľkajte na ľahko pomúčenej pracovnej ploche na hrúbku 0,5 cm a vykrajujte tvary pomocou vykrajovača na pečivo podľa vášho výberu.
  • Tvary pokladajte na pripravené plechy a každý tvar posypte trochou perlového cukru.
  • Pečte šesť alebo sedem minút, kým nebudú sušienky voňavé a na okrajoch trochu zlatisté.
  • Nechajte vychladnúť a poprášte trochou práškového cukru.
  • Dobrú chuť!
Pocukrovaná sušienka z ražnej múky a syra Philadelphia.
www.food52.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.4 / 5 (15 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *