Tortičky s lieskovými orieškami
24. 9. 2025
Trochu iný šmrnc môžeme týmto vianočným cukrovinkám dodať aj obmenou orechového základu. Tentokrát siahneme po lieskových orieškoch.
Ingrediencie:
Na cesto:
- 375 g hladkej múky
- 150 g cukru múčky
- 150 g mletých lieskových orieškov
- 1 vanilkový cukor
- 375 g zmäknutého masla
- 2 lyžičky mletej škorice
Na krém:
- 5 vajec
- 200 g cukru krupica
- 375 g zmäknutého masla
Postup:
- Ingrediencie na cesto si zmiešame.
- Cesto si zabalíme do potravinovej fólie a dáme na 30 minút do chladu.
- Potom ho rozvaľkáme na tenkú placku a vykrajujeme kolieska.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C dozlatista.
- Vajcia si s cukrom nad vodným kúpeľom vyšľaháme do hustej konzistencie.
- Po vychladení na izbovú teplotu primiešame zmäknuté maslo.
- Prostredné kolieska máčame v rume, ktorý môžeme zjemniť prevarenou vodou a cukrom.
- Na dve krajné kolieska mažeme krém, doprostred kladieme namočené koliesko.
- Po stuhnutí polievame čokoládou a okraje obaľujeme v orieškoch.
- Vrchy môžeme ozdobiť ľubovoľnými orechmi.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta