Tradičné makové rožky

24. 9. 2025

Sú nevšedné, lahodné a priamo sa vám rozplynú na jazyku.

Čo budete na rožky z maku potrebovať?

  • 250 g hladká múka
  • 100 g mak mletý
  • 80 g cukru múčka
  • 1 vanilkový cukor
  • Štipka soli
  • 200 g masla
  • 1 žĺtok
  • Na obalenie: cukor múčka + vanilkový cukor

Postup:

  • Múčkový cukor s hladkou múkou preosejte do misy, pridajte ostatné ingrediencie a vypracujte hladké cesto.
  • Zabaľte ho do fólie a dajte na hodinku odpočinúť do chladničky.
  • Potom odtrhávajte kúsky cesta a tvarujte z nich rovnako veľké rožky, ktoré naskladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Vložte do rúry predhriatej na 160 °C a pečte zhruba 12-13 minút (záleží na rúre). Ešte teplé rožky obaľte v zmesi práškového a vanilkového cukru.
Upečené vianočné rožky z maku na tanieri a posypané cukrom.
Zdroj: kristinacechova.cz

Namiesto lekváru môžete skúsiť lineckú či nejakú pikantnú marmeládu. Griotku môžete nahradiť rumom (Tuzemákom). Miesto citrónovej polevy je skvelá aj čokoládová (ale stačí len počkať) alebo žĺtková. Pre ďalšie polevy sa inšpirujte v našom článku na polevy na vianočné cukrovinky.

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.7 / 5 (20 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *