Tradičné medvedie labky so škoricou
24. 9. 2025
Medvedie labky si môžete pripraviť podľa tohto tradičného receptu. S týmto nič nepokazíte.
Ingrediencie:
- 200 g masla
- 270 g polohrubej múky
- 10 g mletých orechov
- 2 žĺtky
- 150 g cukru múčky
- 30 g kakaa
- mletá škorica
- citrónová kôra z ½ citróna
- 4 mleté klinčeky
Postup:
- Zo surovín vypracujeme cesto.
- Zabalíme ho do potravinovej fólie a dáme chladiť cez noc do chladničky.
- Druhý deň cestom plníme vymastené formičky.
- Pečieme pri 180 °C asi 20 minút.
- Ešte horúce vyklopíme z formičiek a obalíme v cukre múčka.
Pozrite sa tiež na videorecept na medvedie labky so škoricou:
VIDEO RECEPT na medvedie labky
Fitness recept na medvedie labky je tiež samozrejmosťou. Stačí nahradiť pár surovín a odľahčený variant bez lepku je na svete.
Ingrediencie:
- 50 g mascarpone alebo čerstvého syra typu Lučina
- 80 g masla
- 1 vajíčko
- 100 g kokosovej múky
- 200 g mletých vlašských orechov
- 1 lyžička kakaa
- 10 lyžičiek erytritolu
- 2 lyžičky citrónovej kôry
- 1 lyžička mletej škorice
- lyžička mletého klinčeka
- 30 ml rumu
- 3 lyžice nastrúhanej viacpercentnej čokolády
- Erytritol na obalenie
Postup:
- Suroviny zmiešame, plníme formičky.
- Pečieme na 200 °C po dobu 20 minút.
- Hneď vyklopíme a obalíme v mletom erytritole alebo cukre.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta