Tradičné medvedie labky so škoricou

24. 9. 2025

Medvedie labky si môžete pripraviť podľa tohto tradičného receptu. S týmto nič nepokazíte.

Ingrediencie:

  • 200 g masla
  • 270 g polohrubej múky
  • 10 g mletých orechov
  • 2 žĺtky
  • 150 g cukru múčky
  • 30 g kakaa
  • mletá škorica
  • citrónová kôra z ½ citróna
  • 4 mleté klinčeky

Postup:

  • Zo surovín vypracujeme cesto.
  • Zabalíme ho do potravinovej fólie a dáme chladiť cez noc do chladničky.
  • Druhý deň cestom plníme vymastené formičky.
  • Pečieme pri 180 °C asi 20 minút.
  • Ešte horúce vyklopíme z formičiek a obalíme v cukre múčka.

Pozrite sa tiež na videorecept na medvedie labky so škoricou:

VIDEO RECEPT na medvedie labky

Fitness recept na medvedie labky je tiež samozrejmosťou. Stačí nahradiť pár surovín a odľahčený variant bez lepku je na svete.

Ingrediencie:

  • 50 g mascarpone alebo čerstvého syra typu Lučina
  • 80 g masla
  • 1 vajíčko
  • 100 g kokosovej múky
  • 200 g mletých vlašských orechov
  • 1 lyžička kakaa
  • 10 lyžičiek erytritolu
  • 2 lyžičky citrónovej kôry
  • 1 lyžička mletej škorice
  • lyžička mletého klinčeka
  • 30 ml rumu
  • 3 lyžice nastrúhanej viacpercentnej čokolády
  • Erytritol na obalenie

Postup:

  • Suroviny zmiešame, plníme formičky.
  • Pečieme na 200 °C po dobu 20 minút.
  • Hneď vyklopíme a obalíme v mletom erytritole alebo cukre.
Zdroj: mykitchendiary.sk

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.2 / 5 (33 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *