Tradičné škótske vianočné sušienky z bielej ryžovej múky
24. 9. 2025
Shortbread je veľmi obľúbené škótske vianočné jedlo, ktoré by nemalo chýbať ani na vašom stole. Sušienky sú veľmi dobré a veľmi jednoduché a okrem múky z ryže obsahujú aj klasickú múku pšeničnú.
Ingrediencie:
- 300 g masla
- 140 g krupicového cukru
- 300 g hladkej múky
- 140 g ryžovej múky
- štipka soli
Postup:
- Utrite maslo s cukrom, pridajte obe múky aj soľ a všetko dôkladne zapracujte.
- Zmes rozotrite na plech vyložený papierom na pečenie a dajte na minimálne 30 minút do chladničky.
- Rúru rozohrejte na 160 °C, vyberte plech z chladničky, povrch cesta prepichajte vidličkou a pocukrujte 4 lyžicami cukru.
- Pečte 20 minút, po vychladnutí krájajte na malé plátky.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta