Tradičné vianočné varené víno
24. 9. 2025
Jednoduché a dobré. Tentoraz s portským vínom.
INGREDIENCIE
- 1 citrón
- 2 pomaranče
- 8 klinčekov
- 2 kusy celej škorice
- 4cm kúsok čerstvého zázvoru
- 60 g trstinového cukru
- 60 ml portského vína
- 1 fľaša červeného vína
- 700 ml vody
POSTUP
- Citrón a jeden pomaranč si olúpeme pomocou škrabky na zemiaky.
- Z pomaranča vytlačíme šťavu, druhý pomaranč prepicháme klinčekmi.
- Kôru z citróna, pomaranča, šťavu z pomaranča aj pomaranč s klinčekmi dáme do hrnca, pridáme kúsok zázvoru, nalámanú škoricu, víno, portské víno a vodu.
- Varíme asi 20 minút.
- Podávame ozdobené plátkom citróna.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta