Tradičný vianočný kapor vyprážaný v trojobale

24. 9. 2025

Kapor na Vianoce je tradícia, ktorá sa v mnohých rodinách ešte stále udržuje. K tomu je určite potrebné, aby dotyční mali túto rybu radi. Ako sa hovorí, v jednoduchosti je krása. Práve tento recept je úplne jednoduchý.

Ingrediencie:

  • kaprie podkovy alebo polpodkovy
  • soľ
  • rozotrený cesnak
  • hladká múka
  • vajcia
  • strúhanka
  • citrón

Postup:

  • Kaprie porcie si pokvapkáme citrónom a necháme aspoň hodinu odležať.
  • Potom ich dôkladne osolíme a votrieme do nich prelisovaný cesnak.
  • Obaľujeme v hladkej múke, rozšľahanom vajci so soľou a strúhanke.
  • Vyprážame na stredne rozpálenom tuku asi 6 minút z každej strany (závisí od hrúbky mäsa).
  • Nakoniec dáme odkvapkať na obrúsok.
Zdroj: dobrotyzkuchyne.sk

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.5 / 5 (37 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *