Tuniaková nátierka s chrenom
24. 9. 2025
Hľadáte niečo, čím by ste si natreli chlieb, keď sa chystáte na výlet?
Chcete pripraviť zaujímavú desiatu deťom do školy alebo snáď chcete prekvapiť hostí zaujímavou chrenovou nátierkou na chlebíčky?
Pustite sa do prípravy tohto jednoduchého receptu!
Ingrediencie
- 1 plechovka tuniaka (značka podľa vlastnej voľby)
- 3 šálky majonézy
- 3 polievkové lyžice smotanového chrenu (napríklad Krenex značky Znojmia)
- 12 plátkov syra (skvelý je švajčiarsky, munsterský alebo provolónsky)
- 24 plátkov celozrnného chleba
- 12 listov hlávkového šalátu
- 12 plátkov paradajok
- 12 plátkov červenej cibule
Postup
- V malej miske zmiešajte odkvapkaného tuniaka, majonézu a chren. Miešajte, kým sa všetky ingrediencie poriadne nepremiešajú.
- Na 2 plátky chleba položte plátok syra a na každý položte list šalátu.
- Na listy šalátu rozotrite tuniakovú zmes.
- Na to všetko položte plátky paradajok a červenej cibule a zakončite zvyšnými plátkami chleba.
- Vychutnávajte si!

Ak máte radi dipy alebo nátierky, ktoré obsahujú syr, môžete vyskúšať aj recepty na jednohubky s nivou.
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta