Tvarohová štôlňa

24. 9. 2025

Budete potrebovať:

  • 500 g polohrubej múky
  • 200 g masla
  • 2 vajcia
  • 250 g tvarohu
  • 1 vrecúško prášku do pečiva
  • 125 g mandlí
  • 250 g hrozienok
  • 100 g kandizovaného ovocia alebo citrusovej kôry
  • trochu soli
  • 100 ml rumu

Postup prípravy:

  • Najskôr si pripravte mandle – uvarte ich a zlúpnite z nich šupku – potom ich nechajte poriadne vyschnúť.
  • Akonáhle sú mandle suché, nakrájajte ich na hrubé kúsky a spolu s hrozienkami ich naložte na 12 hodín do rumu.
  • Do veľkej misy nasypte všetky sypké ingrediencie a premiešajte.
  • Pridajte k nim ostatné suroviny a vytvorte vláčne cesto – nezľaknite sa, ak sa vám cesto lepí na ruky, je to úplne normálne.
  • Rúru si predhrejte na 180 stupňov.
  • Plech na pečenie vyložte papierom na pečenie a hliníkovou fóliou, ktorá zabráni, aby sa štôlňa spálila.
  • Potom vložte pripravenú štôlňu na plech a pečte 40 minút (kým nebude na povrchu hnedá).
Zdroj foto: https://www.germany-insider-facts.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.6 / 5 (26 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *