Tvarohové kokosky

24. 9. 2025

Tradičné kokosky jednoducho zbožňujeme, zvlášť, keď sa mrskne trochu marmelády na spodnú stranu a prilepí sa na základňu z lineckého kolieska. To je klasika.

Tento variant je chuťovo iný, ale veríme, že si ich zamilujete.

Čo budete potrebovať?

  • 210 g strúhaného kokosu
  • 70 g mäkkého tvarohu v kocke (nie vaničku)
  • 4 vaječné bielky
  • 1 vrecko vanilkového cukru
  • Štipku soli
  • 110 g cukru krupica

Postup:

  • Bielky so štipkou soli dajte do misy a vyšľahajte z nich tuhý sneh.
  • Správna konzistencia je taká, že keď otočíte misu hore dnom, sneh v nej drží.
  • Do inej misy dajte tvaroh, krupicový aj vanilkový cukor, kokos a dôkladne premiešajte.
  • Postupne začnite po jednotlivých lyžiciach pridávať do tvarohovej zmesi tuhý sneh a len zľahka premiešavajte, čo najopatrnejšie.
  • Pripravte si plech s papierom na pečenie a lyžičkou dávajte na plech malé kôpky, ktoré tvarujeme ako kokosky.
  • Vložte do rúry predhriatej na 150 °C a pečte do ružova. Po upečení nechajte kokosky vychladnúť.

Ideálne je, keď ich vychladíte v chladničke a potom podávate ku kávičke alebo len tak na zahryznutie, napríklad po štedrovečernej večeri.

Zdroj: thekitchn.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.7 / 5 (32 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *