Vegánske marcipánové rožky s čokoládou
24. 9. 2025
Tieto vegánske mandľové rožteky s marcipánom neobsahujú žiadnu múku, takže si ich môžu užiť aj celiáciu. Vnútri sú dokonale mäkké, zvonku pre zmenu úžasne chrumkavé a ako bonus sa ľahko pripravujú. Presvedčte sa sami!
Čo budete potrebovať
- 100 g mletých mandlí
- 100 g práškového cukru
- 1 lyžička škorice
- 200 g marcipánovej pasty s vysokým obsahom mandlí
- 3 lyžice mandľového mlieka
Na polevu:
- 100 g tenkých mandľových plátkov
- 100 g vegánskej čokolády podľa chuti
- 1 lyžička kokosového oleja
Postup
- V mise prešľahajte mleté mandle, práškový cukor a škoricu.
- Marcipánovú pastu natrhajte na malé kúsky (alebo postrúhajte na kuchynskom strúhadle) a pridajte do misy so suchými ingredienciami.
- Potom pridajte mandľové mlieko a všetko uhneťte v cesto.
- Z cesta vytvarujte disk, ktorý pevne zabaľte do potravinárskej fólie a dajte na 30 minút do chladničky (alebo cez noc, pokiaľ cesto pripravujete vopred).
- Po vychladnutí predhrejte rúru na 200 °C a vyložte plech papierom na pečenie.
- Rozbaľte cesto a mokrými rukami z neho vytvarujte 8 – 10 polmesiacov (podľa požadovanej veľkosti).
- Polmesiaca obaľte v mandľových plátkoch a položte na pripravený plech.
- Pečte asi 15-20 minút (menšie sú hotové skôr).
- Potom pečivo vyberte a nechajte úplne vychladnúť.
- Čokoládu s kokosovým olejom pomaly rozpustite vo vodnom kúpeli.
- Do čokoládovej zmesi ponorte konce každého rožku a položte na mriežku vyloženú kusom papiera na pečenie.
- Užite si to!

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta