Vianočné kakaové rumové pečivo
24. 9. 2025
Kakaové pečivo chutí snáď všetkým. A čo potom, keď je v ňom štipka voňavého rumu, ktorý dodá pečivu ten správny šmrnc.
Vyskúšajte náš jednoduchý recept!
Ingrediencie
- 1 a ¼ šálky múky
- 1 a ½ lyžičky prášku do pečiva
- ½ lyžičky soli
- ½ šálky mletých lieskových orechov
- tabuľka mliečnej čokolády
- ¼ šálky nesoleného masla
- ¼ šálky rumu
- 2 veľké vajcia
- ¼ šálky práškového cukru (na posypanie sušienok)
Postup
- V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, soľ a lieskové orechy.
- Pripravte vodný kúpeľ v ktorom roztopte čokoládu s maslom.
- Vmiešajte do čokolády rum a čokoládovú zmes ochlaďte.
- Rozšľahajte vajcia a vmiešajte do nich zmes s múkou a čokoládou.
- Cesto zakryte a nechajte ho 1 hodinu odpočívať, kým nebude tuhé.
- Cesto rozpoľte a vytvarujte z každého kusu valec.
- Zabaľte obe polovice do potravinovej fólie a nechajte 4 hodiny odpočívať.
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- Obe cestá nakrájajte na kúsky o šírke 1,5 cm a dajte ich na papierom na pečenie vyložený plech. Medzi kúskami vždy nechajte aspoň 3 cm priestor.
- Pečte asi 8 minút a potom nechajte pečivo vychladnúť. Následne ho posypte práškovým cukrom.
- Z tohto cesta vytvoríte asi 36 kusov rumových cukroviniek.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta