Vianočné lotusové guličky v čokoláde

24. 9. 2025

Tieto nepečené guličky z obľúbených lotusiek sú skvelou kombináciou chutí, ktorú si jednoducho musíte zamilovať. Navyše sú obalené v rozpustenej čokoláde, čo vytvára neuveriteľne pôžitkársky zážitok. Najlepšie na tom je, že na ne potrebujete iba pár ingrediencií!

Čo budete potrebovať

  • 1/2 šálky Lotus Biscoff nátierky
  • 1/2 šálky sušienok Lotus, rozdrvených na omrvinky
  • 1/4 šálky smotanového syra Philadelphia
  • 2/3 šálky čokolády, rozpustené
  • 1/2 lyžičky kokosového oleja, rozpusteného (voliteľne)

Postup

  • Plech vyložte papierom na pečenie a dajte bokom.
  • V stredne veľkej miske zmiešajte nátierku Biscoff, rozdrobené lotusové sušienky a smotanový syr.
  • Rozmixujte do hladka.
  • Vytvarujte 8-10 guličiek.
  • Preložte ich na plech a dajte do mrazničky na 15-20 minút stuhnúť alebo na 30 minút do chladničky.
  • Čokoládu rozpúšťajte v mikrovlnnej rúre po 30 sekundách.
  • Alebo ju rozpustite čokoládu vo vodnom kúpeli na sporáku.
  • Každú guľôčku stuhnutú guľôčku namočte do rozpustenej čokolády a uistite sa, že sú pokryté všetky jej strany.
  • Do čokolády môžete pridať kokosový olej, aby bola čokoláda hladšia.
  • Dajte späť do mrazničky na ďalších 10 minút, aby čokoláda stuhla, alebo na 30 minút do chladničky.
  • Skladujte vo vzduchotesnej nádobe v chladničke.
Guličky z lotusiek obalené v čokoláde.
www.basicswithbails.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.4 / 5 (25 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *