Vianočné lotusové guličky v čokoláde
24. 9. 2025
Tieto nepečené guličky z obľúbených lotusiek sú skvelou kombináciou chutí, ktorú si jednoducho musíte zamilovať. Navyše sú obalené v rozpustenej čokoláde, čo vytvára neuveriteľne pôžitkársky zážitok. Najlepšie na tom je, že na ne potrebujete iba pár ingrediencií!
Čo budete potrebovať
- 1/2 šálky Lotus Biscoff nátierky
- 1/2 šálky sušienok Lotus, rozdrvených na omrvinky
- 1/4 šálky smotanového syra Philadelphia
- 2/3 šálky čokolády, rozpustené
- 1/2 lyžičky kokosového oleja, rozpusteného (voliteľne)
Postup
- Plech vyložte papierom na pečenie a dajte bokom.
- V stredne veľkej miske zmiešajte nátierku Biscoff, rozdrobené lotusové sušienky a smotanový syr.
- Rozmixujte do hladka.
- Vytvarujte 8-10 guličiek.
- Preložte ich na plech a dajte do mrazničky na 15-20 minút stuhnúť alebo na 30 minút do chladničky.
- Čokoládu rozpúšťajte v mikrovlnnej rúre po 30 sekundách.
- Alebo ju rozpustite čokoládu vo vodnom kúpeli na sporáku.
- Každú guľôčku stuhnutú guľôčku namočte do rozpustenej čokolády a uistite sa, že sú pokryté všetky jej strany.
- Do čokolády môžete pridať kokosový olej, aby bola čokoláda hladšia.
- Dajte späť do mrazničky na ďalších 10 minút, aby čokoláda stuhla, alebo na 30 minút do chladničky.
- Skladujte vo vzduchotesnej nádobe v chladničke.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta