Vianočné medovníčky

24. 9. 2025

Tento recept je nielen výborný, ale aj zdravý, pretože neobsahuje rafinovaný cukor, ale iba prírodný cukor, ktorý sa nachádza v mede.

Ingrediencie

  • 100 g ražnej múky
  • 50 g špaldovej múky
  • 70 g mletých orechov
  • 70 g medu – kvalitného od slovenských výrobcov
  • 1 vajce
  • 2 lyžice oleja – kvalitný rastlinný
  • 1 lyžica perníkového korenia

Postup

  • Najskôr si predhrejte rúru na 180 stupňov.
  • Nachystajte si plechy na pečenie a vyložte ich papierom na pečenie.
  • Múku ražnú aj špaldovú preosejte.
  • K zmesi z múky pridajte orechy, med, vajcia, olej a perníkové korenie.
  • Celú zmes spracujte na hladké cesto tak, aby sa nelepilo a vložte ho na 12 hodín do chladničky.
  • Ďalší deň cesto na vianočné perníčky vyvaľkajte a začnite vykrajovať.
  • Než medovníky vložíte do rúry, potrite ich rozšľahaným žĺtkom alebo roztopenou kvalitnou horkou čokoládou.
  • Pečte na 180 °C asi 5-6 minút.

perníčky v tvare stromčeka, vločiek a postáv na papieri na pečenie
zdroj: countryliving.com

Medovníky môžete ozdobiť niektorou z poliev, ktoré nájdete v tomto článku alebo sa môžete inšpirovať ďalšími polevami na vianočné pečivo.

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.7 / 5 (46 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *