Vianočné orechy plnené parížskym krémom

24. 9. 2025

Kakaové orechy zo špaldovej múky a vlašských orechov plnené hutným parížskym krémom sú skvelou obdobou tradičných plnených orechov, ktorú si obľúbite. Presvedčte sa sami!

Čo budete potrebovať

Na cesto:

  • 180 g práškového cukru
  • 25 g holandského kakaa
  • 280 g masla
  • 300 g hladkej špaldovej múky (alebo pšeničnej)
  • 60 g polohrubej špaldovej múky
  • 120 g mletých vlašských orechov
  • 1 lyžička nastrúhanej kôry z bio citróna

Na krém:

  • 250 ml 40% smotany na šľahanie
  • 100 g kvalitnej tmavej čokolády
  • 250 g zmäknutého masla
  • 100 g kryštálového cukru

Postup

  • Zo všetkých ingrediencií na cesto vypracujte vláčne cesto.
  • Zabaľte ho do fólie a dajte na hodinu do chladničky.
  • Potom postupne odoberajte kúsky cesta a vtláčajte ich do formičiek na orechy.
  • Cesto by malo vyplniť celú formičku, ale zároveň by vám mala zostať jamka na krém.
  • Rúru predhrejte na 200 °C a pečieme asi 9 minút.
  • Vyberte z rúry a vyklopte z formičiek.
  • Pripravte si krém.
  • Povarte smotanu spolu s nalámanými kúskami čokolády a nechajte odležať do druhého dňa.
  • Maslo s cukrom vyšľahajte do peny.
  • Postupne prilievajte čokoládovú smotanu a vyšľahajte zmes v nadýchaný krém.
  • Pomocou cukrárskeho vrecka s rovnou trubičkou krém naneste na polovicu dávky orechov a spojte so zvyšnými orechmi.
  • Užite si to!
Kakaové orechy zo špaldovej múky a vlašských orechov plnené parížskym krémom.
www.medovemotuzy.sk

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.4 / 5 (17 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *