Vianočné pečivo z bielej čokolády
24. 9. 2025
Čokoládové pečivo nemusí byť len tmavé. Použite bielu čokoládu, ktorá váš vianočný stôl rozžiari a rozveselí.
Ingrediencie
- 1 a ¼ šálky múky
- ½ šálky nesoleného masla (v izbovej teplote)
- ¾ šálky nasekanej bielej čokolády
- ½ šálky rozdrvených sušienok
- 1 štipka soli
- ¼ lyžičky jedlej sódy
- 1 štipka prášku do pečiva
- ½ šálky + ½ lyžice cukru
- ½ lyžičky vanilkového extraktu
- ¼ lyžičky mäty piepornej
Postup
- Múku, sódu, prášok do pečiva a soľ vyšľahajte.
- Maslo a cukor vyšľahajte zvlášť, pokiaľ nebude zmes nadýchaná.
- Zatiaľ čo mixujete, pridajte vajce a vanilkový extrakt s mätou.
- Pomaly pridávajte zmes s múkou a kúskami bielej čokolády s rozdrvenými sušienkami (nejaké si nechajte bokom na záverečné obaľovanie). Všetko poriadne premiešajte, kým sa ingrediencie nespoja.
- Akonáhle je cesto hotové, rozohrejte si rúru na 180 °C a z cesta začnite tvarovať malé guličky veľkosti polievkovej lyžice.
- Guľôčky obaľujte v zmesi sušienok, ktoré ste si dali na začiatku bokom a umiestňujte ich na plech vyložený papierom na pečenie.
- Medzi guličkami dodržujte rozostupy asi 3 cm, pretože sa z nich pri pečení stanú placky.
- Pečivo pečte 6–7 minút. Potom ho nechajte vychladnúť a podávajte.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta