Vianočné pečivo z bielej čokolády

24. 9. 2025

Čokoládové pečivo nemusí byť len tmavé. Použite bielu čokoládu, ktorá váš vianočný stôl rozžiari a rozveselí.

Ingrediencie

  • 1 a ¼ šálky múky
  • ½ šálky nesoleného masla (v izbovej teplote)
  • ¾ šálky nasekanej bielej čokolády
  • ½ šálky rozdrvených sušienok
  • 1 štipka soli
  • ¼ lyžičky jedlej sódy
  • 1 štipka prášku do pečiva
  • ½ šálky + ½ lyžice cukru
  • ½ lyžičky vanilkového extraktu
  • ¼ lyžičky mäty piepornej

Postup

  • Múku, sódu, prášok do pečiva a soľ vyšľahajte.
  • Maslo a cukor vyšľahajte zvlášť, pokiaľ nebude zmes nadýchaná.
  • Zatiaľ čo mixujete, pridajte vajce a vanilkový extrakt s mätou.
  • Pomaly pridávajte zmes s múkou a kúskami bielej čokolády s rozdrvenými sušienkami (nejaké si nechajte bokom na záverečné obaľovanie). Všetko poriadne premiešajte, kým sa ingrediencie nespoja.
  • Akonáhle je cesto hotové, rozohrejte si rúru na 180 °C a z cesta začnite tvarovať malé guličky veľkosti polievkovej lyžice.
  • Guľôčky obaľujte v zmesi sušienok, ktoré ste si dali na začiatku bokom a umiestňujte ich na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Medzi guličkami dodržujte rozostupy asi 3 cm, pretože sa z nich pri pečení stanú placky.
  • Pečivo pečte 6–7 minút. Potom ho nechajte vychladnúť a podávajte.

Vianočné pečivo z bielej čokolády, zdobené červenobielymi vianočnými lízankami.
zdroj: preppykitchen.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.6 / 5 (34 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *