Vianočné pečivo z datľovej pasty
24. 9. 2025
Datľová pasta, ak chcete, datľová hmota, slúži v pečive ako náhrada cukru.
Ak si teda chcete pochutnať na dobrom a zdravom pečive bez cukru, ste na správnej adrese!
Ingrediencie
- 1 a ¼ šálky jemne mletej mandľovej múky
- ¼ šálky ovsenej múky
- 2 lyžičky jedlej sódy
- ¼ lyžičky morskej soli
- ½ šálky krémového mandľového masla
- ½ šálky javorového sirupu
- 5 lyžíc jablčného muštu
- ½ šálky čokoládových lupienkov
- ½ šálky nasekaných pekanových orechov (nemusí byť, záleží na vašej chuti)
Postup
- Predhrejte si rúru na 180 °C.
- Zatiaľ čo sa rúra zahrieva, zmiešajte v miske múku, sódu a soľ. Všetko dobre premiešajte. Použite radšej mixér, aby ste odstránili prípadné hrudky a všetko sa poriadne prepojilo.
- Uprostred zmesi urobte jamku a pridajte do nej mandľové maslo, javorový sirup a jablkový mušt.
- Všetko dobre premiešajte a pridajte čokoládové lupienky a pekanové orechy. Znovu premiešajte.
- Na plech dajte papier na pečenie a na neho pomocou lyžičky malé hrudky pripraveného cesta.
- Pečte do zlatista, asi 15–17 minút.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta