Vianočné sušienky s kandizovaným ovocím a pekanovými orechmi
24. 9. 2025
Lahodné vianočné pečivo plné kandizovaných čerešní, kandizovaného ananásu, pekanových orechov a datlí vám navodí príjemnú atmosféru vianočných sviatkov, a to vďaka svojej báječnej chuti a krásnym farbám. Tieto malé krásky nejde nemilovať!
Budete potrebovať:
- 1 šálka kandizovaných čerešní, nahrubo nasekaných
- 1 šálka kandizovaného ananásu, nahrubo nasekaného
- ¾ šálky nakrájaných datlí (alebo hrozienok)
- 3/4 šálky nasekaných pekanových orechov
- 1/2 šálky masla, zmäkčeného
- 1 šálka kryštálového cukru
- 1 vajce
- 1/4 šálky cmaru
- 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
- 1/2 lyžičky mandľového extraktu
- 1 a 3/4 šálky hladkej múky
- 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- 1/2 lyžičky soli
Postup:
- V miske zmiešajte nakrájané kandizované čerešne, kandizovaný ananás, datle a pekanové orechy.
- Prisypte 1/4 šálky múky a dobre premiešajte.
- Dajte bokom.
- Maslo a cukor šľahajte elektrickým šľahačom do nadýchanej hmoty, asi 2–3 minúty.
- Pridajte vajcia, cmar, vanilkový extrakt a mandľový extrakt.
- Šľahajte na strednú rýchlosť, kým sa všetko dobre nespojí a nebudete mať svetlú a krémovú zmes.
- Ručne vmiešajte ovocnú zmes, zvyšnú múku, jedlú sódu a soľ.
- Nanášajte cesto vždy po jednej polievkovej lyžici cca 5 cm na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečte pri 175 stupňoch Celzia po dobu 10-12 minút, kým okraje a stredy nevyzerajú prepečene.
- Nechajte 2 minúty ochladzovať na plechu a potom pečivo vyberte na chladiacu mriežku, aby úplne vychladlo.
- Nechajte si chutiť!

Čo tak vyskúšať aj naše ďalšie recepty na koláče s kokosom ? Máme pre vás 8 luxusných variantov!
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta