Poctivé recepty na domáci vianočný punč na zahriatie uprostred chladivých dní

19. 7. 2023

Vianočný punč je neoddeliteľnou súčasťou Vianoc.

Ako prvé si možno vybavíme námestie posiate vianočnými trhmi, na ktorých sa rozlieha vôňa vareného vína a trdelníkov.

Máte už nejakú domácu receptúru, ktorej sa držíte, alebo si doprajete kupovaný punč?

My sme si pre vás pripravili jednoduché a poctivé recepty, ktoré vás prinútia na kupovaný punč zabudnúť!

Inšpirujte sa.

Už ste skúšali škvarkové cukrovinky? Skúste ich na slano aj na sladko.

História punču je veľmi bohatá. Jeho prvý objav sa datuje niekoľko stoviek rokov späť. Poznali ho už naši predkovia, a tak rovnako ako my sa ním rozveseľovali aj zahrievali pri slávnostnom stole.

Napriek tomu, že si punč prešiel niekoľkými obmenami receptúr, zostáva mu to rovnaké. Alkohol, voda, čaj, korenie, citrón a cukor je stále pevné jadro, ktoré nezborila ani stovka rokov. Práve alkohol je však zdrojom experimentov. V niektorých krajinách sa využíva brandy, inde jamajský rum a u nás zase hnedý rum.

Existujú ale aj ďalšie varianty, napríklad s ginom alebo vínom. Vykúzliť vianočný punč bez alkoholu je tiež možné. Stačí vymeniť alkohol za akýkoľvek džús a môžu si pochutnať aj deti. Keď doň pridáme zázvor, bude hriať ešte viac.

Pokiaľ sa do domácej výroby punča príliš nehrniete, je tu aj možnosť zakúpenia punča od rôznych výrobcov v rôznych kombináciách. Zrejme sa ale neminiete s pridanými farbivami a ďalšími éčkami. Kupovaný polotovar má väčšinou okolo 20 % alkoholu, ten domáci si môžete upraviť podľa svojich možností.

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.4 / 5 (45 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *