Vianočný vyprážaný kapor v cestíčku

24. 9. 2025

Klasického kapra v trojobale pripravuje každý z nás a všetci máme svoj najobľúbenejší spôsob, ako na to, napriek tomu nie je na škodu, skúsiť vyprážaného kapra aj inak.

Čo budete potrebovať?

  • 1 kg čerstvého kapra
  • 100 g polohrubej múky
  • 2 vajcia
  • 3 lyžice bieleho vína
  • 1 lyžicu oleja
  • Soľ
  • 200 g stuženého pokrmového tuku

Postup:

  • Múku preosejte do misy, pridajte vajcia, víno, olej aj soľ a všetko vyšľahajte do stredne hustého cestíčka.
  • Kapra rozdeľte na jednotlivé porcie, umyte a dôkladne osušte.
  • Každú porciu trošičku osoľte a namočte do pripraveného cestíčka.
  • Medzitým v panvici rozohrejte pokrmový tuk a vložte kapra obaleného cestíčkom. Pomaly smažte po oboch stranách do červena.
  • Ako prílohu podávajte zemiakový šalát alebo šťuchané zemiaky.

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.7 / 5 (17 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *