Recepty s vínnou klobásou patria medzi tradičné pokrmy sviatočnej tabule. Na aké najrôznejšie spôsoby ju môžete pripravovať?

19. 7. 2023

Vínna klobása, pokrm, ktorý v dnešnej dobe nechýba na radu sviatočných tabulí.

Tento tradičný vianočný chod sa v slovenskej kuchyni objavuje už od 19. storočia.

Viete, prečo sa tento typ klobásy najčastejšie podáva stočený do špirály? Je to z historického hľadiska, kedy stočená vínna klobása symbolizovala slnovrat.

Pokiaľ sa o Štedrom dni chcete postiť a vidieť zlaté prasiatko, ideálnou voľbou je hubový kuba. Inšpirujte sa v článku štyrmi receptami na lahodného kubu.

Vínnu klobásu môžete podávať okrem Štedrého dňa aj na 2. sviatok vianočný, najlepšie so zemiakovým šalátom alebo zemiakovou kašou.

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.6 / 5 (31 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *