Vínna klobása s glazovanými cibuľkami

24. 9. 2025

Suroviny:

  • 600 g vínnej klobásy
  • 4 lyžice hladkej múky
  • 3 lyžice rastlinného oleja
  • 400 g šalotky
  • 75 g masla
  • 3 lyžice trstinového cukru
  • 100 ml balzamikového octu

Postup:

  1. Rúru predhrejte na 180 °C.
  2. Vínnu klobásu vytvarujte do tvaru slimáka, pomocou špajle upevnite a poprášte múkou. Z oboch strán ich potrite olejom a vložte na plech. Pečte zhruba 25 minút dozlatista.
  3. Medzitým si pripravte glazovanú šalotku.
  4. Šalotku olúpte a nakrájajte na polovice. Vymažte na rozohriatom masle v hlbokej panvici.
  5. Keď začne miestami hnednúť, zasypte ju cukrom a nechajte ho skaramelizovať.
  6. Rozpustený a skaramelizovaný cukor podlejte balzamikom.
  7. Hotové vínne klobásy s cibuľkou môžete podávať so zemiakovou kašou, dobrú chuť!
Glazovaná cibuľka s balzamikom na tanieri
Zdroj: taste.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.5 / 5 (29 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *