Vláčne florentínky so smotanou a brusnicami
24. 9. 2025
Ako vidíte, receptov na marokánky je hneď niekoľko. Tento patrí k mäkkému a vláčnemu spracovaniu.
Ingrediencie:
- ⅔ hrnčeka práškového cukru
- 2 lyžice hladkej múky
- ½ hrnčeka smotany na šľahanie
- ¼ hrnčeka nasekaných mandlí
- ¼ hrnčeka nasekaných nesolených arašid
- hrsť najemno nasekaných vlašských orechov
- ¼ hrnčeka kandizovanej pomarančovej kôry
- ¼ hrnčeka sušených brusníc
- 2 lyžičky masla
- 1 lyžička medu
- 85 g tmavej čokolády
- 1 lyžička stuženého tuku
Postup:
- Do rajnice si dáme smotanu zmiešanú s cukrom a múkou.
- Privedieme do varu a na miernom ohni varíme do hustoty kaše.
- Pridáme nasekané orechy, kandovanú kôru, med, brusnice, maslo a odstavíme.
- Necháme vychladnúť.
- Potom na papieri na pečenie tvoríme hrudky.
- Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C asi 10 minút.
- Po vychladnutí máčame v čokoládovej poleve.
- Polevu si urobíme na vodnom kúpeli, kde rozpustíme nalámanú čokoládu s tukom.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta