Vláčne florentínky so smotanou a brusnicami

24. 9. 2025

Ako vidíte, receptov na marokánky je hneď niekoľko. Tento patrí k mäkkému a vláčnemu spracovaniu.

Ingrediencie:

  • ⅔ hrnčeka práškového cukru
  • 2 lyžice hladkej múky
  • ½ hrnčeka smotany na šľahanie
  • ¼ hrnčeka nasekaných mandlí
  • ¼ hrnčeka nasekaných nesolených arašid
  • hrsť najemno nasekaných vlašských orechov
  • ¼ hrnčeka kandizovanej pomarančovej kôry
  • ¼ hrnčeka sušených brusníc
  • 2 lyžičky masla
  • 1 lyžička medu
  • 85 g tmavej čokolády
  • 1 lyžička stuženého tuku

Postup:

  • Do rajnice si dáme smotanu zmiešanú s cukrom a múkou.
  • Privedieme do varu a na miernom ohni varíme do hustoty kaše.
  • Pridáme nasekané orechy, kandovanú kôru, med, brusnice, maslo a odstavíme.
  • Necháme vychladnúť.
  • Potom na papieri na pečenie tvoríme hrudky.
  • Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C asi 10 minút.
  • Po vychladnutí máčame v čokoládovej poleve.
  • Polevu si urobíme na vodnom kúpeli, kde rozpustíme nalámanú čokoládu s tukom.
Zdroj: bbc.co.uk

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.4 / 5 (36 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *