Výborné recepty na náplne do strojčekových cukroviniek

24. 9. 2025

Ingrediencie na kakaovú náplň:

  • 1 hrnček zmäknutého masla
  • ½ hrnčeka cukru múčka
  • ½ hrnčeka kakaa
  • 3 lyžice mlieka alebo smotany
  • ¼ lyžičky soli
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu

Postup:

  • Vyšľahajte si maslo do nadýchanej peny (trvá to asi 2 minúty).
  • Pridajte cukor, kakao, mlieko, soľ a vanilku, šľahajte na nízke otáčky asi 30 sekúnd.
  • Potom zvýšte otáčky na maximum a šľahajte ďalšiu minútu.
  • Pokiaľ by náplň bola málo tuhá, prisypte viac cukru a kakaa.
  • A môžete sa pustiť do spájania. Odporúčame použiť cukrárske vrecko.

Ingrediencie na citrónovú náplň:

Odporúčame skombinovať aj s inými citrónovými cukrovinkami (napríklad s makrónkami alebo citrónovými kolieskami).

  • 250 g zmäknutého masla
  • 500 g práškového cukru
  • citrónová kôra z 5 citrónov
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • trocha mlieka

Postup:

  • Vyšľahajte maslo do nadýchanej peny.
  • Prisypte cukor a miešajte, kým sa všetko nespojí.
  • Nakoniec pridajte citrónovú kôru a šťavu (po lyžičkách), zamiešajte a je hotovo.

Ingrediencie na mandľovú náplň:

  • 4 hrnčeky cukru múčka
  • ½ hrnčeka rastlinného stuženého tuku
  • ½ hrnčeka masla
  • 2 lyžice mlieka
  • 1 lyžička mandľového extraktu

Postup:

  • Maslo a tuk vyšľahajte do peny (asi 2 minúty).
  • Pridajte mandľový extrakt, prešľahajte.
  • Po hrncoch pridávajte preosiaty cukor a šľahajte na nízke otáčky.
  • Pri poslednej dávke cukru prilejte mlieko a šľahajte, kým nie je krém riadne prešľahaný.

Videonávod na mandľovú náplň:

Almond Buttercream Frosting Recipe - Wilton Recipe

Tak čo, už sa vám zbiehajú sliny? Ktorá náplň do cukroviniek vás zaujala?

Ingrediencie na mliečnu čokoládovú polevu:

  • 2 lyžice rozpusteného masla alebo oleja
  • 2 lyžice kakaa
  • 2 lyžice horúcej vody
  • 1 hrnček cukru múčka

Postup:

  • Všetky ingrediencie miešajte v mise, kým sa nevytvorí jemná hmota. Podľa potreby rozrieďte dodatočnou lyžicou (či dvoma) vody.

Ingrediencie na bielu čokoládovú polevu:

  • 125 g cukru múčka
  • 1 lyžica vanilkového pudingu
  • 65 g sušeného mlieka
  • 125 g 100% stuženého tuku
  • vanilkový cukor

Postup:

  • Nad parou necháme rozpustiť tuk, prisypeme všetky sypké ingrediencie a miešame do hladka.
na rôzne druhy cukroviniek fungujú rôzne druhy poliev
Zdroj: needpix.com

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.2 / 5 (30 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *