Vykrajované marcipánové vianočné pečivo s čokoládou
24. 9. 2025
Tento recept, plný marcipánu a čokolády, jednoducho nemôže nechutiť!
Postupujte podľa jednoduchých krokov a budete mať rýchlo hotovo!
Ingrediencie
- 150 g masla
- 200 g hladkej múky
- 80 g mliečnej čokolády
- 75 g horkej čokolády
- 1 lyžička kakaa (ideálne holandského typu)
- 150 g marcipánovej hmoty
Postup
- Do misy preosejte hladkú múku s kakaom, pridajte nastrúhanú čokoládu (oba druhy), marcipán, zmäknuté maslo a všetko spracujte na hladké cesto.
- Cesto zabaľte do potravinovej fólie a dajte na 30–45 minút odpočinúť do chladničky.
- Pripravte si plech, vyložte ho papierom na pečenie a nechajte rúru predhriať na 170 °C.
- Cesto dajte na dosku, vyvaľkajte plát o hrúbke 0,3 cm a následne vykrojte tvary podľa chuti (napr. hviezdičky, zvončeky a pod.).
- Vykrojené pečivo preložte na plech a pečte 25–30 minút. Upečené pečivo môžete nechať tak, prípadne ho ľahko pocukrovať alebo obaliť v čokoládovej poleve.
- Ďalšou možnosťou je, zlepiť k sebe jednotlivé tvary marmeládou.
Pečivo nemusíte mať iba na stole. Môžete ho použiť aj ako originálne marcipánové vianočné ozdoby na stromček.

Vyskúšajte ďalšie rozmanité polevy na vianočné pečivo.
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta