Zdobíme pomocou orechových jadier
24. 9. 2025
Medzi najčastejšie používané orechy sú vlašské jadrá, lieskové oriešky, ale aj pekanové a para orechy.
Niekto uprednostňuje dokonca arašidy. Používajú sa tiež olúpané pistácie a mandle.
Všetky druhy je potrebné najskôr zbaviť šupiek, aj keď lieskové orechy sa dávajú napríklad na linecké kolieska poliate čokoládovou polevou, pokojne aj so šupkou.
Pokiaľ ide o mandle, dá sa s nimi experimentovať rôzne. Skúste ich nasekať, rozpoliť, nakrájať na hoblinky, tyčinky alebo plátky.
Skvelé je, keď ich namáčate v čokoláde, necháte stuhnúť a až potom položíte na čerstvú polevu.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta