Zdobíme pomocou orechových jadier

24. 9. 2025

Medzi najčastejšie používané orechy sú vlašské jadrá, lieskové oriešky, ale aj pekanové a para orechy.

Niekto uprednostňuje dokonca arašidy. Používajú sa tiež olúpané pistácie a mandle.

Všetky druhy je potrebné najskôr zbaviť šupiek, aj keď lieskové orechy sa dávajú napríklad na linecké kolieska poliate čokoládovou polevou, pokojne aj so šupkou.

Pokiaľ ide o mandle, dá sa s nimi experimentovať rôzne. Skúste ich nasekať, rozpoliť, nakrájať na hoblinky, tyčinky alebo plátky.

Skvelé je, keď ich namáčate v čokoláde, necháte stuhnúť a až potom položíte na čerstvú polevu.

Vianočné pečivo zdobené orechmi a karamelom.

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.2 / 5 (27 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *