Zemiaková nátierka na chlebíčky
24. 9. 2025
Kúpili ste na štedrovečerný zemiakový šalát viac zemiakov, než bolo treba? Žiadny problém, môžete ich využiť aj na prípravu tejto jednoduchej nátierky.
Ingrediencie
- 500 g surových zemiakov
- 125 ml smotany na šľahanie
- 1 menšia cibuľa
- 1 PL masla
- 1-2 PL čerstvej petržlenovej vňate
- 1/4 čajovej lyžičky rasce
- soľ podľa chuti
Postup
- Zemiaky umyte, ošúpte a nakrájajte na kocky.
- Následne ich vložte do hrnca s vodou a uvarte domäkka.
- Uvarené zemiaky zlejte a nechajte vychladnúť v mise.
- V medziobdobí si najemno nakrájajte cibuľu.
- Potom ich dôkladne premiešajte s maslom, nakrájanou cibuľou a šľahačkou
- Vmiešajte nasekanú petržlenovú vňať, rascu a osoľte.
Táto nátierka na chlebíčky zo zemiakov skvele chutí tiež na čerstvom celozrnnom pečive či chlebe z domácej pekárne.

Ako ďalšie občerstvenie môžete návšteve ponúknuť aj netradičné vianočné pečivo. Inšpirujte sa našimi receptami na slané pečivo.
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta