Zlepované maslové rožky v čokoláde

24. 9. 2025

Luxusné maslové rožky zlepované marhuľovým džemom a namáčané v čokoládovej poleve krásne ozdobia každú vianočnú tabuľu. S naším receptom ich navyše zvládne úplne každý!

Čo budete potrebovať

Na rožky:

  • 250 g masla
  • 120 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 3 žĺtky izbovej teploty
  • 1 lyžička citrónovej kôry
  • 1 lyžica vanilkového extraktu alebo tmavého rumu
  • 350 g hladkej múky
  • 1 lyžička kukuričného škrobu
  • ⅛ lyžičky soli

Na náplň a namáčanie:

  • marhuľový džem (hladký, bez kúskov ovocia)
  • 170 – 230 g 65-75% čokolády, nakrájanej na kúsky
  • 2 lyžičky masla

Postup

  • Plechy vyložte papierom na pečenie.
  • Predhrejte rúru na 190°C.
  • Pripravte si cukrárske vrecko s veľkou hviezdicovou špičkou.
  • V mise stolného mixéra alebo vo veľkej mise pomocou ručného mixéra šľahajte maslo, práškový cukor a vanilkový cukor do veľmi svetlej a nadýchanej zmesi.
  • Pri stredne vysokej rýchlosti to zaberie asi 8 minút.
  • Podľa potreby oškrabte steny misy.
  • Pridávajte vaječné žĺtky jeden po druhom a medzi každým pridaním dobre premiešajte, aby zmes zostala ľahká a nadýchaná.
  • Pridajte citrónovú kôru a vanilku a znova dobre premiešajte.
  • Zmiešajte múku, kukuričný škrob a soľ.
  • Múčnu zmes pridajte do maslovej zmesi a miešajte, kým sa všetko dobre nespojí.
  • Preneste časť cesta do cukrárskeho vrecka a držte vršok asi 2,5 cm nad pripravenými plechmi.
  • Vytlačte cca 8 cm cesta na plech a vytvorte tvar polmesiaca.
  • Takto pokračujte, pokiaľ nebudete mať plech plný rovnako veľkých polmesiacov vo vzdialenosti cca 2,5 cm.
  • Pečte 8 minút.
  • Polmesiaca budú mať stále bledú farbu, ale budú upečené.
  • Nechajte niekoľko minút chladiť na plechu a potom preneste na mriežku.
  • Akonáhle máte všetko pečivo upečené a vychladnuté, trochu zahrejte džem, aby šiel ľahko natierať.
  • Na hladkú stranu jedného polmesiaca naneste asi pol lyžičky džemu a zlepte s ďalším polmesiacom.
  • Opakujte so všetkými polmesiacami.
  • Dajte do mrazničky, aby džem stuhol, čo potrvá asi 20 – 30 minút.
  • Priveďte hrniec s vodou do varu a nad vodu položte sklenenú misku tak, aby sa vody nedotýkala.
  • Pridajte nasekanú čokoládu a miešajte stierkou, kým nebude hladká.
  • Akonáhle sa čokoláda rozpustí, vypnite oheň a pridajte maslo.
  • Miešajte, kým sa maslo nerozpustí.
  • Konce zlepených polmesiacov namáčajte v rozpustenej čokoláde, nechajte odkvapkať prebytok a dajte vložte späť na plech.
  • Polmesiaca dajte späť do mrazničky, aby čokoláda stuhla.
  • Pred podávaním nechajte mierne rozmrznúť.
  • Nechajte si chutiť!
Maslové rožky zlepované marhuľovým džemom a namáčané v čokoládovej poleve servírované na tanieri.
www.pineappleandcoconut.com

Vyskúšajte aj naše recepty na poctivé mrkvové rožky s náplňou podľa vášho gusta! Budete prekvapení, ako rýchlo zmizne z tanierov.

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.4 / 5 (28 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *