Bielkový chlebíček s kandizovaným ovocím, mandľami a kokosom
24. 9. 2025
Bohatý múčnik, ktorého chuť i vôňu vytvára nielen kombinácia kandizovaného ovocia, mandlí a kokosu, ale aj brandy.
Ingrediencie:
- 4 hrnčeky hladkej múky
- 1 a ½ hrnčeka cukru
- ½ hrnčeka masla
- ½ hrnčeka jablčného pyré
- 8 bielkov
- 6 žĺtkov
- 1 hrnček plátkov mandlí
- 1 hrnček hrozienok
- 1 a ½ hrnčeka kandizovaného ovocia
- ¾ hrnčeka strúhaného kokosu
- 1 hrnček brandy
Postup:
- Predhrejte si rúru na 150 °C.
- V miske zmiešajte kandizované ovocie a štvrť hrnčeka brandy.
- Nechajte stáť cez noc.
- Vyšľahajte maslo s cukrom a následne po jednom pridávajte žĺtky, po každom pridaní dobre vyšľahajte.
- Do vzniknutej zmesi prišľahajte zvyšné brandy.
- Postupne pridávajte aj preosiatu múku striedavo s jablčným pyré.
- V inej mise z ôsmich bielkov vyšľahajte tuhý sneh.
- Pomaly ho vmiešajte do cesta.
- Pridajte namočené kandizované ovocie, mandle, hrozienka a kokos.
- Cesto opatrne nalejte do vymastenej a vysypanej formy na chlebíček.
- Pečte približne hodinu a pol.
- Pred vybratím z formy nechajte bielkový chlebíček 10 minút vychladnúť.
Ak túžite po ešte voňavejšom dezerte, môžete do cesta pridať aj štipku škorice či muškátového orieška.

Zaujali vás recepty na bielkový chlebíček? Vyskúšajte aj naše ďalšie varianty biskupského chlebíčka.
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta