Bielkový chlebíček s kandizovaným ovocím, mandľami a kokosom

24. 9. 2025

Bohatý múčnik, ktorého chuť i vôňu vytvára nielen kombinácia kandizovaného ovocia, mandlí a kokosu, ale aj brandy.

Ingrediencie:

  • 4 hrnčeky hladkej múky
  • 1 a ½ hrnčeka cukru
  • ½ hrnčeka masla
  • ½ hrnčeka jablčného pyré
  • 8 bielkov
  • 6 žĺtkov
  • 1 hrnček plátkov mandlí
  • 1 hrnček hrozienok
  • 1 a ½ hrnčeka kandizovaného ovocia
  • ¾ hrnčeka strúhaného kokosu
  • 1 hrnček brandy

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 150 °C.
  2. V miske zmiešajte kandizované ovocie a štvrť hrnčeka brandy.
  3. Nechajte stáť cez noc.
  4. Vyšľahajte maslo s cukrom a následne po jednom pridávajte žĺtky, po každom pridaní dobre vyšľahajte.
  5. Do vzniknutej zmesi prišľahajte zvyšné brandy.
  6. Postupne pridávajte aj preosiatu múku striedavo s jablčným pyré.
  7. V inej mise z ôsmich bielkov vyšľahajte tuhý sneh.
  8. Pomaly ho vmiešajte do cesta.
  9. Pridajte namočené kandizované ovocie, mandle, hrozienka a kokos.
  10. Cesto opatrne nalejte do vymastenej a vysypanej formy na chlebíček.
  11. Pečte približne hodinu a pol.
  12. Pred vybratím z formy nechajte bielkový chlebíček 10 minút vychladnúť.

Ak túžite po ešte voňavejšom dezerte, môžete do cesta pridať aj štipku škorice či muškátového orieška.

Biskupský chlebíček s farebným kandizovaným ovocím.
zdroj: lordbyronskitchen.com

Zaujali vás recepty na bielkový chlebíček? Vyskúšajte aj naše ďalšie varianty biskupského chlebíčka.

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.2 / 5 (40 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *