Chrenová paštéta so zelerom a jablčným octom
24. 9. 2025
Táto chrenová pochúťka je veľkou konkurenciou iným nátierkam.
Výhodou je, že ju môžete natrieť nielen na chlebíčky, ale ju použiť aj na jednohubky alebo dokonca ako omáčku k mäsu.
Pripravte si túto jednoduchú dobrôtku s pažítkou!
Ingrediencie
- 1/2 téglika kyslej smotany
- 2 lyžičky pripraveného chrenu, odkvapkaného
- 2 polievkové lyžice majonézy
- 1 lyžička jablčného octu
- 1/4 lyžičky soli
- 1/8 lyžičky čierneho korenia
- 1 polievková lyžica pažítky, jemne nasekanej
Postup
- Pripravte si všetky ingrediencie a chren umyte a nechajte odkvapkať.
- Pažítku umyte a nasekajte ju najemno.
- Všetky ingrediencie zmiešajte.
- Nátierku môžete podávať hneď, alebo ju môžete dať vychladiť do chladničky a servírovať vychladenú.
- V chladničke takto pripravená nátierka vydrží až 2 týždne.

Ak máte radi jednohubky, mali by ste vedieť, že ich môžete podávať najrôznejšími možnými spôsobmi. Preskúmajte postupy, ako zdobiť jednohubky!
Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta