Chrenová paštéta so zelerom a jablčným octom

24. 9. 2025

Táto chrenová pochúťka je veľkou konkurenciou iným nátierkam.

Výhodou je, že ju môžete natrieť nielen na chlebíčky, ale ju použiť aj na jednohubky alebo dokonca ako omáčku k mäsu.

Pripravte si túto jednoduchú dobrôtku s pažítkou!

Ingrediencie

  • 1/2 téglika kyslej smotany
  • 2 lyžičky pripraveného chrenu, odkvapkaného
  • 2 polievkové lyžice majonézy
  • 1 lyžička jablčného octu
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1/8 lyžičky čierneho korenia
  • 1 polievková lyžica pažítky, jemne nasekanej

Postup

  • Pripravte si všetky ingrediencie a chren umyte a nechajte odkvapkať.
  • Pažítku umyte a nasekajte ju najemno.
  • Všetky ingrediencie zmiešajte.
  • Nátierku môžete podávať hneď, alebo ju môžete dať vychladiť do chladničky a servírovať vychladenú.
  • V chladničke takto pripravená nátierka vydrží až 2 týždne.
Nátierka z chrenu s pažítkou
zdroj: natashaskitchen.com

Ak máte radi jednohubky, mali by ste vedieť, že ich môžete podávať najrôznejšími možnými spôsobmi. Preskúmajte postupy, ako zdobiť jednohubky!

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.6 / 5 (28 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *