Chrumkavé florentínky s čerstvou pomarančovou kôrou

24. 9. 2025

V tomto recepte na marokánky nám odpadá finálne máčanie v čokoláde. Tentokrát ju pridáme priamo do cesta.

Ingrediencie:

  • 140 g nasekaných mandľových plátkov
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžice strúhanej pomarančovej kôry
  • 75 g cukru
  • 120 g masla
  • 80 ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžice medu
  • 230 g čokolády nasekanej na kúsky

Postup:

  • Smotanu, maslo, múku, med a cukor si zvaríme.
  • Pridáme mandle, pomarančovú kôru a čokoládu, odstavíme.
  • Cesto necháme vychladnúť, potom robíme hrudky.
  • Pečieme pri 180 °C asi 10 minút.
Zdroj: thegreatbritishbakeoff.co.uk

Autor článku Milan & Ondra

Vianoce nás jednoducho baví. Na webe snehuliacik.sk vám chceme ukázať tie najlepšie recepty, dekorácie a informácie o Vianociach na jednom mieste. Chýba nám tu niečo? Dajte nám vedieť a inšpirujte sa s nami! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :) :)

Ďakujeme za hlasovanie!

4.4 / 5 (34 hlasy)

Podobné články


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *