Chrumkavé florentínky s čerstvou pomarančovou kôrou
24. 9. 2025
V tomto recepte na marokánky nám odpadá finálne máčanie v čokoláde. Tentokrát ju pridáme priamo do cesta.
Ingrediencie:
- 140 g nasekaných mandľových plátkov
- 2 lyžice hladkej múky
- 2 lyžice strúhanej pomarančovej kôry
- 75 g cukru
- 120 g masla
- 80 ml smotany na šľahanie
- 2 lyžice medu
- 230 g čokolády nasekanej na kúsky
Postup:
- Smotanu, maslo, múku, med a cukor si zvaríme.
- Pridáme mandle, pomarančovú kôru a čokoládu, odstavíme.
- Cesto necháme vychladnúť, potom robíme hrudky.
- Pečieme pri 180 °C asi 10 minút.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta