Citrónovo – mandľové guľôčky
24. 9. 2025
Vyzerajú ako snehové gule a skvele sa tak hodia k vianočnému času. V Kanade sú typické vianočné cukrovinky a hovoria im vráskavé alebo praskajúce sušienky. Chutia nebesky sladkasto a citrónovo. Upečte si ich tento rok tiež!
Ingrediencie:
- 220 g mandľovej múky
- 80 g krupicového cukru
- 1/4 lyžičky jedlej sódy
- 1 lyžička citrónovej kôry
- 1 1/2 lyžice čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy
- 2 väčšie vajcia
- Múčkový cukor na obalenie
Postup:
- Predhrejte rúru na 165 °C.
- Vo väčšej mise zmiešajte mandľovú múku, cukor, jedlú sódu, citrónovú kôru a citrónovú šťavu.
- Z bielkov ušľahajte tuhý sneh, opatrne ho pridajte do mandľovej zmesi a vypracujte cesto.
- Lyžicou odoberajte kúsky cesta, vyvaľkajte z nich guľôčku a tú obaľte v práškovom cukre.
- Cukrovinky vyskladajte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte 14-16 minút, kým kúsky nie sú mierne zlatisto hnedé.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta