Čokoládové crinkles
24. 9. 2025
Dokonale čokoládové popraskané sušienky s kakaom a čokopecičkami majú úžasnú textúru, delikátnu chuť a krásne vyzerajú. Budú sa skvele vynímať na vašej sviatočnej tabuli!
Čo budete potrebovať
- 1 a ¼ šálky plus 2 lyžice hladkej múky
- ⅔ šálky kakaa, preosiateho
- 2 lyžičky kukuričného škrobu
- ½ lyžičky jedlej sódy
- ½ lyžičky soli
- ½ šálky masla, rozpusteného a chladeného aspoň 20 minút
- 1 šálka cukru
- 2 veľké vajcia, izbové teploty
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1 šálka čokopecičiek
Na obalenie:
- ¼ šálky cukru
- 1 šálka práškového cukru
Postup
- V mikrovlnnej rúre rozpustite maslo a nechajte ho 20 minút vychladnúť na linke.
- Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia a vyložte dva plechy papierom na pečenie.
- Dajte bokom.
- V stredne veľkej mise prešľahajte múku, kakao, kukuričný škrob, jedlú sódu a soľ.
- Dajte bokom.
- Vo veľkej mise šľahajte rozpustené a vychladnuté maslo spolu s cukrom, vajcami a vanilkovým extraktom, kým sa všetko úplne nespojí.
- Pridajte múčnu zmes a pomocou silikónovej stierky ju jemne vmiešajte do mokrých surovín.
- Potom vmiešajte čokopecičky.
- Cukor a práškový cukor dajte do dvoch samostatných malých misiek.
- Naberte vždy 1,5 lyžice cesta a tvorte guličky.
- Každú guľôčku ľahko obaľte v cukre a potom bohato v práškovom cukre.
- Položte na pripravené plechy.
- Pečte 9–11 minút, alebo kým sa sušienky nenafúknu a nepopraskajú.
- Sušienky nechajte 10 minút chladnúť na plechu, potom ich preložte na mriežku a nechajte úplne vychladnúť.
- Nezjedené sušienky uchovávajte vo vzduchotesnej nádobe na pulte po dobu až 7 dní.

Podobné články
Pečený kapor na masle v rúre
Kapor na zelenine a masle
Najlepší pečený kapor na masle a rasci
Kapria pochúťka na masle a cesnaku
Netradičné orechové kremrole
Najlepšie nepečené orechové trubičky plnené krémom
Parížske trubičky z lístkového cesta
Plnené vianočné trubičky z medového cesta